Welkom

 • Dr.Ramona
  Dr.Ramona
 • Dorpen waar hulp wordt geboden
  Dorpen waar hulp wordt geboden
 • Spreekuur
  Spreekuur
  Ramona geeft uitleg voor ze haar spreek uur begint
 • Landschap
  Landschap

 

Welkom op de site van het Ramonafonds

“het scheppen van voorzieningen zodat voortdurende primaire medische zorg kan worden verleend aan de inwoners van de Dominicaanse Republiek, en in voorkomende gevallen het verlenen van humanitaire hulp en zorg”.

Praktisch betekent het dat de stichting Dr. Ramona Sanchez financieel ondersteunt. Hiermee kan zij een keer per maand spreekuur houden in 2 bergdorpen, Los Anones en Manomatuey. In dit gebied van de Dominicaanse Republiek ontbreekt elke vorm van basisgezondheidszorg.

Op deze website vertellen wij u meer over Dr. Ramona en haar werk. Verder wordt verteld wat de stichting doet en wat u kunt doen.


GROOT NIEUWS !

In februari 2017 zijn er diverse gesprekken geweest in de Dominicaanse Republiek over het Ramonafonds en de noodzaak van de huidige spreekuren. Wij zijn samen met onze partnerorganisatieIMG_1603 Servidores Mundiales en Dr.Ramona tot de conclusie gekomen dat de noodzaak van deze spreekuren niet meer aanwezig is. Dit komt door een aantal factoren:

 • Door de maandelijkse aanwezigheid van Dr.Ramona in de afgelopen 13 jaar heeft voor een geweldige verbetering van de gezondheidstoestand van de mensen in de bergen geleid.
 • Door het voorlichtingsprogramma ( HEP) wat door het Ramonafonds is ondersteund is er een bewustwording onder de bevolking gebracht wat betreft hygiëne.
 • Door dit HEP programma is op dit moment in iedere gemeenschap een healtpromotor die helpt bij eenvoudige medische problemen en voorlichting geeft aan hun mede dorpsbewoners over het gebruik van water en hoe belangrijk hygiëne is.
 • Het bouwen van huizen en latrines en het aanleggen van waterleidingen hebben een enorm positieve bijdrage geleverd aan de gezondheid van de bevolking.
 • Sinds enkele jaren is er een  kliniek in Jamey is geopend. Daar kunnen de bewoners van het gebied dagelijks gebruik van maken.

Dit was uiteindelijk de bedoeling. Dat het uiteindelijk hulp overbodig wordt en dat zelfverzorgend wordt.

Dankbaarheid

Als Stichting Dr. Ramona Fonds zijn wij voor deze ontwikkelingen zeer dankbaar. Wij hebben in dit gebied 13 jaar financiële ondersteuning mogen geven aan het werk van Dr. Ramona en haar team. Per 1 januari 2018 zullen wij stoppen met deze financiële ondersteuning. Wij verzoeken u om uw donaties in welke vorm dan ook vanaf deze datum stop te zetten. Ook zijn wij dankbaar dat Dr. Ramona al die jaren met zoveel liefde en passie haar werk heeft mogen doen. Ook alle donateurs ontzettend bedankt. Zonder al deze giften was dit nooit mogelijk geweest. Maar bovenal danken we God, dat Hij het werk rijk gezegend heeft.

Gloria a Dios !